Vyhledávání


Kontakt


+420 721 677 220

E-mail: info@nabyteklevny.cz

Matrace

19.07.2009 12:23

Matrace

 

Matrace - kvalitní vs. nekvalitní


Matrace, která je zdravá a pohodlná splňuje všechny nejpřísnější kritéria a poznáte ji na první pohled. Zatímco nekvalitní matrace je měkká, nízká nebo jsou při dotyku cítit pružiny. Takovéto matrace jsou hodně levné a jediné místo kde je využijete jsou chaty, chalupy nebo jiná místa pro krátkodobé spaní, či spíše přespávání. Pokud vybíráte matrace, také docela záleží na čem bude matrace ležet - jakou podložku máte. Pokud máte pevnou desku, doporučujeme pružinové matrace. Mnohem lepší podloužkou jsou však lamelové rošty, které naleznete u všech postelí, které nabízíme. Matrace nabízíme naprosto všech druhů, které si jen dokážete představit. Pokud chcete na matraci i nějaký ten penízek ušetřit pak doporučujeme např. matrace Diana, Iva, Jolana, Norka, které si i přes svou cenu dokázaly udržet vysoký standard kvality
 

Matrace - jak vybrat tu správnou...



Pokud vybírate matrace, nejdůležitějším kritériem pro Vás bude pohodlí pro vaše záda. Matrace musí být vždy dostatečně tvrdá, což mimochodem záleží i na Vaší hmotnosti. Z toho tedy vyplívá, že se těžší člověk vyspí lépe na tvrdší matraci. Oproti tomu lidem s menší hmotností jsou doporučováný měkčí matrace.

Matrace a jejich typy...

 

Pružinové matrace

Pružinová matrace nemá pevný rám, a proto musí ležet v posteli s lamelovým nebo polohovacím roštem. Pružinové matrace v sobě skrývají různé druhy pružin a zpravidla je lze obracet.

Vrchní matrace

Vrchní matrace se pokladá už na jednu matraci. Vrchní matrace především zvyšuje pohodlí a dokáže absorbovat pot. Což Vám také pomůže k delšímu zachování spodní matrace. Můžete jí také s přehledem vyprat a sušit.

Pěnová matrace

Pěnové matrace se vyrábějí z jedné popřípadě několika vrstev pěny. Jejich výhodou je pružnost a většina z nich je vhodná do polohovatelných postelí. Pěnové matrace se ukládají na lamelový rošt. Jednoduchá pěnová matrace se také dá velice jednoduše položit na zem a použít jako dočasná postel pro návštěvy apod. Pěnové matrace jsou nejzdravějším druhem matrace a velice je doporučujeme.

 

Dětské matrace


Dětské matrace se výborně hodí pro naše ratolesti. Jsou vyvíjené speciálně pro ně, jak ergonomicky, tak i designem. Pokud máte doma dítko, nekupujte mu matraci, kterou kupujete pro sebe, kupte mu dětskou martaci. Uvidíte, že bude moc spokojené.

 

Pružinové matrace

 

Matrace pružinové zajišťují vzdušnost matrace. Pružinové matrace se začaly používat již od osmnáctého století. Pružiny jsou jednotlivě umístěny v taštičce. Každá jednotlivá taštička tak může individuálně reagovat – dynamicky se přizpůsobuje tvaru i zátěži jednotlivých tělesných partií a zajišťuje optimální rozložení hmotnosti lidského těla. Pružinové matrace jsou často kombinovány s kokosovým vláknem, nebo s polyuretanovou pěnou. Kokosové vlákno je vhodné pro vyšsí váhovou hmotnost.

Matrace - něco málo o nich...


Pokud vybírate matrace, nejdůležitějším kritériem pro Vás bude pohodlí pro vaše záda. Matrace musí být vždy dostatečně tvrdá, což mimochodem záleží i na Vaší hmotnosti. Z toho tedy vyplívá, že se těžší člověk vyspí lépe na tvrdší matraci. Oproti tomu lidem s menší hmotností jsou doporučováný měkčí matrace.

 

Matrace z HR pěny - studené pěny

 

Matrace z HR pěny plně respektuje aktuální trendy zdravého spaní. Jedná se o moderní a vysoce kvalitní typ polyuretanové pěny vyrobený bez použití formaldehydů a jiných škodlivých látek. HR pěna (High Resilience = vysoce pružný, elastický) se vyznačuje otevřenou strukturou materiálu, vysokou elasticitou a prodyšností (větší než u klasické PUR pěny). Pružně se přizpůsobuje lidskému tělu, vyniká také výraznou pevností, tvarovou stálostí (zamezuje nežádoucím deformacím), ventilací (prostupnost vzduchu optimálně odvádí teplo a omezuje výskyt roztočů) a dlouhou životností. Díky svým jedinečným vlastnostem zajišťuje vysokou úroveň pohodlí, zejména u matrací vyšší třídy.


Erotické spodní prádlo, kalhotky, tanga, podprsenky, košilky, korzety levně, podvazky, punčochy, levné plavky, pyžama, noční košile, župany, punčochy, ponožky, moderní nábytek, botníky do malé předsíně, dětský nábytek, houpací sítě, závěsná křesla, jídelny, komody výprodej, knihovny nábytek, ložnice, matrace, nábytek z masivu, nábytek BRW, obývací pokoje, plastový nábytek, postele s úložným prostorem, ratanový nábytek, rustikální nábytek, sedací pytle, sedací soupravy, kožené sedací soupravy, skříně s posuvnými dveřmi, zahradní nábytek, levný nábytek, levné botníky, bytové doplňky a dekorace, český nábytek, dětský nábytek, dílenský nábytek, levné houpací sítě, jídelny, levné komody, konferenční stolky, koupelnový nábytek, levné kuchyně, kovový nábytek Bzenec, levné ložnice sestavy, levné matrace, nábytek z masivu, obývací pokoje, levné postele, rustikální nábytek bazar, levné sedací pytle, levné sedací soupravy, kožené sedací soupravy levné, levné skříně, levné stoly, levný zahradní nábytek, koupelny, vodovodní baterie, umyvadla, wc mísy, vany, elektronické bidety, sprchové kouty, sprchové vaničky, koupelnové doplňky, koupelnový nábytek výprodej, bojlery, radiátory, expanzní nádoby, levné spodní prádlo, dámské spodní prádlo, erotické prádlo, levné podprsenky, sportovní podprsenka, kalhotky, tanga, svatební spodní prádlo, topy, tílka, košilky, korzety, podvazky, saténové prádlo, bezešvé spodní prádlo, sportovní prádlo, pánské spodní prádlo, pánská tanga, pyžama, noční košile, župany, dětské spodní prádlo, plavky 2013, dívčí plavky, pro těhotné a kojící, nářadí, aku nářadí, auto nářadí, elektrické nářadí, kompresory, pneu nářadí, boxy na nářadí, brašny, nářadí Knipex, nýtovací kleště, ruční nářadí, dárky, dárky pro muže, dárky pro ženy, dárky k narozeninám, čokoládové dárky, dárek k výročí, svatební dary, dárky k svátku, erotické dárky, ptákoviny, vtipné dárky, dárky k valentýnu, dárky pro děti, vánoční dárky, levný nábytek, moderní nábytek, fitness výživa, nábytek z masivu, levné sedací soupravy, koupelnové doplňky, prádlo,